Säännöt tiivistetysti

Säännöt tiivistetysti

 


     Paitsio (Off-Sides)

Hyökkäävän joukkueen pelaaja on paitsiossa, jos hän ylittää puolustavan joukkueen siniviivan ennen kiekkoa.
 

     Pitkä (Icing the puck)

Pitkä (-kiekko) tuomitaan, jos hyökkäävä joukkue pelaa kiekon omalta kenttäpuoliskoltaan suoraan yli puolustavan joukkueen maaliviivan.
 

     Korkea maila (High stick)

Mailan pitäminen yli normaalin olkapääkorkeuden on kielletty, säännön rikkomisesta erotuomari voi harkintansa mukaan tuomita pienen rangaistuksen.

Maalia ei hyväksytä, jos kiekkko menee maaliin hyökkäävän joukkueen pelattua kiekko maalin yläriman yläpuolella olevalla mailalla.
 

     Kiekon potkaisu (Kicking the puck)

Kiekon potkaisu on sallittua kaikilla pelialueilla, mutta hyökkäävä pelaaja ei voi tehdä maalia potkaisemalla (luistimen teräosalla).
 

     Maalialue (Goal Crease)

Maalialueeseen kuuluu maaliviivan keskikohdasta 180 sentin säteellä piirretyn puoliympyrän sisään jäävä alue.

Hyökkäävän joukkueen pelaaja ei saa olla eikä pitää mailaansa maalialueella, jollei kiekko jo ole maalialueella.
 

     Maali (Goal)

Maali katsotaan tehdyksi, kun kiekko on sääntöjen mukaisesti (kts. edellä) kokonaan ylittänyt maaliviivan.
 

     Estäminen (Interference)

Pieni rangaistu tuomitaan pelaajalle, joka estää tai haittaa sellaisen vastustajan etenemistä, jolla ei ole kiekkoa.
 

     kiinnipitäminen (holding)<>

Pieni rangaistus tuomitaan pelaajalle, joka pitää kiinni vastustajaa käsillään, mailallaan, tai millä muulla tavalla tahansa.
 

     Laitataklaus (Boarding)

Rangaistus tuomitaan pelaajalle, joka taklauksella tai poikittaisella mailalla, ryntäämällä tai kampittamalla aiheuttaa rajun kaatumisen laitaa vasten.
 

     Rangaistukset
 
      a) Pieni rangaistus: pelaaja, maalivahtia lukuunottamatta, poistetaan kentältä kahden minuutin ajaksi. Kuka tahansa pelaaja, poislukien maalivahti, voidaan nimetä kärsimään rangaistus.
      b) Joukkuerangaistus on joukkueen jonkun pelaajan poistaminen jäältä kahden minuutin ajaksi. Kuka tahansa pelaaja, poislukien maalivahti, voidaan nimetä kärsimään rangaistus.
      c) Iso rangaistus: pelaaja, maalivahtia lukuunottamatta, poistetaan jäältä viideksi minuutiksi, jona aikana vaihtomiestä ei sallita. Iso rangaistus ei pääty vastustajan tehdessä maalin.
      d) Käytösrangaistus merkitsee, maalivahtia lukuunottamatta, pelistä poistamista kymmenen minuutin ajaksi. Vaihtomies saa heti mennä jäälle rangaistusta kärsivän tilalle.
      e) Pelirangaistus merkitsee pelaajan poistamista ottelusta loppuajaksi. Rikkojan on poistuttava välittömästi pukuhuoneeseen, mutta vaihtomies sallitaan välittömästi.
      f) Ottelurangaistus merkitsee pelaajan poistamista kentältä ottelun loppuajaksi. Vaihtomies sallitaan viiden minuutin kuluttua.